wschilderij_nieuw_1De naam van onze school is een verwijzing naar het schildersattribuut, waarop vele kleuren en kleurschakeringen te vinden zijn.

Op onze school is een bonte mengeling van kinderen te vinden, zoals het schilderij dat Hanneke Floor van onze school maakte, laat zien.

De naam verwijst bovendien naar de woonwijk waarin onze school is gelegen: de schilderswijk van Rucphen, waar de straten namen dragen van beroemde schilders als Rubens, Jan van Eyck, Rembrandt en Pieter Breughel. Vandaar dus “Het Palet”.

“Het Palet” is een openbare school. Openbaar staat voor: toegankelijk voor kinderen, zonder onderscheid naar afkomst, milieu, of overtuiging. NIET APART MAAR SAMEN in een plezierige en vriendelijke werksfeer geven wij verantwoord onderwijs geven aan onze leerlingen
Een belangrijk doel van ons onderwijs is: kinderen te ontwikkelen tot mensen die in staat zijn zelfstandig en verantwoordelijk te denken en handelen in diverse leefsituaties. Tot volwassen burgers dus.

Dit willen wij laten plaatsvinden in een prettige, veilige, sfeer. We streven ernaar dat zowel de kinderen als ouders en leerkrachten zich in de school en met name in de klas thuis voelen, zodat er een gevoel van geborgenheid en van wederzijds vertrouwen ontstaat.