StreetwiseVanmorgen zijn de instructeurs van ANWB Streetwise bij ons op school geweest.

In groep 1-2 stond het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast hebben ze geleerd waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Groep 3-4 is voor ‘blik en klik’ naar de gymzaal gegaan. Daar hebben ze geleerd om veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook weten ze nu waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken. Gisteren heeft juf Annemie in de klas de iCheck afgenomen bij de kinderen.

Groep 5-6 is aan de slag gegaan met ‘hallo auto’. Ze hebben geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze hebben zelf plaats genomen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en zelf mogen remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken is in deze les aan bod gekomen.

Groep 7-8 moest vandaag met de fiets naar school komen. Zij zijn aan de slag gegaan met het onderdeel ‘trapvaardig’. Ze trainden de praktische fietsvaardigheid. Ze zijn over een uitdagend parcours gefietst en hebben moeilijke manoeuvres getraind. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook reden ze met een zware rugtas op. Hiermee zijn ze nog meer voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Als afsluitend onderdeel mochten ze op een elektrische step rijden.

Het was een geslaagde verkeersochtend op Het Palet!