Bezoek gemeentehuis groep 7/8Op dinsdagochtend zijn we met groep 7-8 naar het gemeentehuis in Rucphen geweest. We werden ontvangen door de burgemeester en door haar begeleidt naar de raadszaal. De leerlingen mochten op de stoelen gaan zitten waar de gemeenteraad ook altijd op zit. De burgemeester heette ons van harte welkom en vroeg of iedereen zich voor wilde stellen. De leerlingen mochten door de microfoon die voor hen op tafel stond zichzelf voorstellen.

Vervolgens kregen we een workshop genaamd Democracity vanuit Prodemos. De leerlingen werden ingedeeld in groepjes en vormden hun eigen politieke partij. Ieder groepje moest een naam bedenken voor de politieke partij en hun standpunten opschrijven en presenteren. Nadat iedere woordvoerder gesproken had mochten de kinderen 4 gebouwen uitzoeken om een stad te gaan bouwen. Deze gebouwen moesten aansluiten bij de standpunten van de partij.

In een gemeente is niet oneindig veel geld te besteden, dus moesten de partijen gaan discussiëren welke gebouwen er wel moesten komen en welke niet.

Er waren ook 2 gemeenteraadsleden aanwezig. Het laatste half uur mochten de leerlingen vragen aan hen stellen. Het was een super leuke, maar vooral leerzame ochtend.