“ Wij hebben heel bewust voor Dalton-onderwijs gekozen voor onze zoon”

een tevreden ouder

Ervaringen van een ouder – december 2018

Het zelfstandig leren plannen/doen van de taken (vanaf groep1) en de kleine klassen/school vinden wij een groot pluspunt. Het is heel leuk om een kleuter al te horen praten over dat hij zijn taakjes voor die week al gedaan heeft. Doordat de klassen klein zijn, is er ook meer ruimte voor extra aandacht mocht dat nodig zijn. Onze oudere kinderen hebben op een andere basisschool gezeten. Deze was heel groot, dus grote klassen, alle lessen klassikaal en extra aandacht (op wat voor manier dan ook) was eigenlijk maar lastig , is onze ervaring.  
Doordat Het Palet een kleine school is, is alles ook veel persoonlijker. Iedereen kent elkaar van naam/gezicht. Ook vinden wij het fijn dat we ons kind in klas mogen brengen (bij de kleuters). Er staat bij elk groepje een werkje klaar en de kinderen weten meteen wat ze moeten doen. Als ouder is het ook fijn om even te kunnen zien waar je kind mee bezig is en dat je hem/haar mee aan de gang kunt helpen. Afscheid nemen maakt het voor het kind hierdoor veel makkelijker, het is immers afgeleid door het werkje. 
Door het jaar heen zijn er diverse activiteiten zoals de projectweek, toneelvoorstelling, schoolreis en natuurlijk niet te vergeten de periodevieringen. Na een periode aan met een thema gewerkt te hebben , is er aan het eind de viering waarbij de kinderen optreden voor de ouders/opa/oma. De kinderen leren hierdoor voor een groep te staan en te presenteren. Onze zoon vindt dat nog spannend, maar we zien hem groeien hierin. Heel mooi om te zien! 
Wij vinden Het Palet een hele fijne school. Ons kind gaat er met veel plezier naar toe en ook al moeten we nu wat verder rijden, het is absoluut de moeite waard!