Schoolobservatie vanuit OBO

De afgelopen week hebben er vanuit ons bestuur in al onze groepen en bij alle collega’s schoolobservaties plaatsgevonden. Dit omdat het nieuwe bestuur van alle scholen inzichtelijk wil hebben hoe de sfeer op alle scholen is, hoe er wordt lesgegeven en hoe de leerlingen werken.

Samen met een externe, deze mevrouw kende de school niet, is Susanne de klassen ingegaan. Na afloop hebben we gevraagd hoe ze de school ervaren heeft. Er heerst rust in de school en het pedagogisch klimaat is heel fijn, dat wil zeggen dat er een veilige en geborgen sfeer in school hangt en dat wij allemaal een goede relatie met de kinderen hebben. De leerkrachten sprankelen en staan vol passie voor de klas.

De leerkrachten zijn duidelijk richting de kinderen in wat ze verlangen van de leerlingen en onze leerlingen luisteren hier goed naar. De instructie die gegeven wordt is goed. We werken in alle groepen met het Edi-model, dit is bij ons op school al ver ingevoerd. Het is geen kunstje wat de leerkrachten doen, maar ze hebben het goed in de vingers.

Ook vond ze het heel knap om te zien hoe onze groep 6-7-8 combinatie staat en hoe zelfstandig de kinderen kunnen werken.

Fijn dat dit wordt gezien en dat nogmaals bevestigd wordt dat we op ODBS Het Palet Rucphen met de juiste dingen bezig zijn!