Smakelijk eten!De afgelopen weken hebben groep 3 en 4 gewerkt rond het thema “smakelijk eten!”. In de groep werd een heus restaurant gemaakt door de kinderen. Er werd druk nagedacht over wat er op de menukaart zou komen en hoe duur het alles zou gaan zijn.
Tijdens het werken aan de keuzetaken, gingen de kinderen aan de slag in het restaurant. Van het opnemen van de bestelling, tot het afrekenen aan de echte kassa. Aan alles werd door de kinderen gedacht. Ook werd er gesproken over “hoe het hoort” in het restaurant.
Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen afgelopen dinsdag naar restaurant “Spijshuis uit de Kunst”. Hier kregen de kinderen uitleg over etiquette. Hoe hoort het bestek te liggen, wie wordt er als eerste bediend, hoe zit een menu in elkaar. We kwamen erachter dat er een hoop bij komt kijken, bij het werken in een restaurant.

De kinderen mochten ook de tafels nog indekken. En niet zomaar voor de lol, ze mochten de tafel indekken voor de burgemeester, die die avond zou komen eten met de wethouders. Wat een eer! Spijshuis uit de Kunst, bedankt voor de hele leuke en leerzame middag!