Voorlichting verslaving groep 7-8Kleine kinderen worden groot. Ongeveer tussen hun twaalfde en achttiende jaar maken zij een enorme geestelijke en lichamelijk ontwikkeling door: de puberteit. In die periode proberen ze van alles uit en verkennen ze hun grenzen. Novadic Kentron wil kinderen van groep (7-) 8 zo goed mogelijk voorbereiden op deze levensfase die komen gaat. Het is belangrijk dat de kinderen de vaardigheid hebben om bewust met keuzes om te gaan.

De afgelopen weken is er daarom in groep 7-8 aandacht besteed aan verslavingen. Alcohol, roken, energiedrank, groepsdruk, maar ook gamen en social media kwamen aan bod. De kinderen hebben er in de klas samen met de juf over gesproken en de PowerPoint van de jongerenwerker en gemeente behandeld.  Vervolgens zijn kinderen thuis met hun ouders in gesprek gegaan over de onderwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Als afsluiting zijn we naar Agora gegaan en hebben we een gekeken naar een interactieve theatershow van Helder. Al de besproken onderwerpen kregen we te zien in de show. Een goed project om kinderen voor te bereiden op de toekomst.